top of page

Kevään 2021 koulutukset Raumalla

AdobeStock_91656002_edited.jpg

Opitaan yhdessä!

rauman kansalaisopisto logo.JPG

Koulutukset Raumalla keväällä 2021

TOISTAISEKSI KURSSI SIIRTYY: Digikurssi kuulovammaisille ja kuulokojetta käyttäville

Tutustumme mm. tietokoneen (PC/Windows 10) ja sovellusten (esim. tekstinkäsittely) peruskäyttöön sekä osallistujien mielenkiinnon mukaan internetin ja sen palveluiden käyttöön. Osallistujat voivat vaikuttaa sisältöihin ja etenemistahtiin. Tilassa on induktiosilmukka ja opetusta kirjoitus tulkataan. Kouluttaja on AmO Leena Väinölä.

 • Aika: ajasta ilmoitetaan, kun se tiedetään

 • Paikka: Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

 • Vapaa pääsy, ei kurssimaksua!

Vertaisohjaajien koulutus on siirtynyt etäopetukseen

Kiinnostaako sinua digitalisaatio, älylaitteet ja vapaaehtoistyö? Mikäli tunnistat itseni näistä, tule mukaan digivertaisohjaajakurssille. Tutustutaan mm. erilaisiin älylaitteisiin ja niiden suosituimpiin sovelluksiin, sosiaalisen median palveluihin, kuvien siirtoon, pilvitallennustiloihin ja sähköiseen tunnistautumiseen sekä digietäohjaukseen. Yhtenä aiheena käsitellään myös vertaisohjaajana toimimista sekä lähi- että etätilanteissa. Koulutuksen jälkeen voit tulla mukaan digiohjaajien joukkoon ja toimia digivertaisohjaajana ohjauspisteissämme. Kurssille tullessa vaatimuksena on laitteiden arkikäytön osaaminen, oppimisen halu ja innostus auttaa muita oppimaan.

Kouluttaja on AmO Leena Väinölä.

 • Aika: torstaisin 14.1.–18.2. klo 9.00–12.15

 • Paikka: Tarvonsaaren koulu, Lyseokatu 2

 • Vapaa pääsy, ei kurssimaksua!

Digikahvila toteutaan etänä

Kiinnostaako sinua digitalisaatio ja erilaiset digitaaliset laitteet, palvelut ja sovellukset? Tule mukaan keskustelemaan muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa päivän polttavimmista asioista liittyen digitalisaatioon. Jokaisella kerralla on erillinen digiin ja tietotekniikkaan liittyvä aihe ja pieni alustus aiheesta, jonka jälkeen vapaata keskustelua, kenties pientä väittelyä ja tietenkin kahvia. Aloituskerralla käydään läpi digisanastoa ja saat mukaasi "sanakirjan" sekä lisäksi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa seuraavien kertojen aiheisiin. 

 

 • Aika: torstaisin 14.1.–25.3. klo 12.30–14.30

 • Paikka: Tarvonsaaren koulu, Lyseokatu 2

 • Ilmoittaudu etukäteen toimistoon, ei kurssimaksua!

Digiohjaushankkeen tietoiskut toteutaan etänä

Opiston digiohjaushankkeen puitteissa järjestetään tietoiskuja digiin liittyvistä aiheista. Jokaisen tietoiskun alussa on alustus, jonka jälkeen kokeillaan itse sovellusten toimintaa opettajan avustuksella ja keskustellaan aiheesta. Jokaisella osallistujalla tulee olla mukana oma älylaite – puhelin, tabletti, tietokone tai vaikka kaikki. Kouluttaja: AmO Leena Väinölä.

Ilmoittaudu etukäteen toimistoon, ei kurssimaksua!

Koulutusten sisällöt, ajankohta ja paikka:​

 • Internetin käyttö turvallisesti. Tutustumme Internetin toimintaan, käyttöön, tietoturva-asioihin ja yleensä verkossa toimiseen mahdollisimman turvallisesti. Käymme läpi myös siellä usein käytettyjä termejä ja niiden merkitystä.
  Aika: Pe 12.2. klo 10.00–12.15
  Paikka: Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

 • Blogin luominen ja kirjoittaminen. Oletko haaveillut esimerkiksi päiväkirjan kirjoittamisesta kuvien kera verkkoon? Ilmaisen Bloggerin avulla luot helposti pohjan tälle ja päätät, ketkä voivat nähdä julkaisusi.
  Aika: pe 5.3.
  Paikka: Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

 • Kuvien muokkaus kännykällä tai tabletilla. Tutustumme, miten kuvia voi muokata ja rajata helposti kännykällä tai tabletilla käyttäen ilmaista ja monipuolista Snapseed-sovellusta.
  Aika: pe. 19.3. klo 10.00–12.15
  Paikka: Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

 • Facebook. Tutustumme Facebookin yleisimpiin toimintoihin, kuten tilin luominen, päivityksien tekeminen, ryhmät ja yksityisyysasetukset sekä tilin poistaminen.
  Aika: pe 9.4. klo 10.00–12.15.
  Paikka: Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

 • Instagram - kuvat ja videot jakoon. Instagram on suosittu jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, jonne käyttäjät voivat jakaa kuviaan ja videoitaan. Tutustumme tilin luomiseen ja käyttöön.
  Aika: pe 23.4. klo 10.00–12.15.
  Paikka: Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

Digiohjausta puhelimitse

Pulmia tietokoneen kanssa? Kysymyksiä kännykästä? Tabletin toiminnasta? Sähköinen asiointi? Sovellusten asentaminen? Salasana hukassa? Tilin luominen? Opettaja Leena Väinölä auttaat sinua, vastaa kysymyksiisi ja ratkoo pulmia kanssasi. 

 • Paikka ja aika: Maanantaisin ja torstaisin

 • Maksuton palvelu eikä ennakkoilmoittaumuista!

Lisätiedot:

Puhelinnumero 044 793 4515 tai 044 793 4517. 

digiolohuone_opiskelijaryhma.jpeg

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

sähköiset ilmoittautumiset täällä (klikkaa)

puhelimitse:

 • 044 793 4515 tai 

 • 044 793 4517

bottom of page