top of page

Hyödyllistä lisätietoa

Lisäapua verkossa oppimiseen

Internetistä löytyy useita sivustoja, jotka auttavat oppimaan digitaalisten palvelujen käyttöä. Alla muutama hyödyllinen sivusto.

Verkossa opiskelemisen perusteista kerrotaan DigiTaito-oppimiympäristössä.

Seniorsurf on Vanhustyön keskusliiton tuottama palvelu, joka antaa yksinkertaisia perusohjeita digitaalisten välineiden käyttämiseen ja innostaa osallistumaan kursseille.  Palvelun opastusmateriaalit-sivuilta löytyy ohjeita peruskysymyksiin.

ENTER ry on Uudellamaalla toimiva senioreiden yhdistys. Se tarjoaa henkilökohtaista ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä. Apua löytyy sen verkkosivuilta ja sieltä voi pyytää myös etäopastusta.

Ylen digitreenit on verkkosivu, jolta löydät kymmenittäin vinkkijuttuja sekä kokonaisen peruskurssin. Palvelussa voit myös testata taitojasi. Digitreenit-sivustolla on kuitenkin todella paljon materiaalia ja se lähtee olettamuksesta, että kohtalaiset perustaidot ovat jo hallussa.​

DigiTaito on avoin oppimisympäristö, joka esittelee selkeästi yleisimmät perustyökalut, joita käytetään "toimistotöissä". Oppimisympäristö on tehty sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, mutta perusteet ovat samat kaikille ammatista riippumatta. Videoiden ja tekstien avulla opastetaan seuraavat työkalut:

  • Windows 10-käyttöjärjestelmän peruskäyttö

  • Outlook-sähköpostin ja sähköisen kalenterin käyttö

  • Teams työvälineenä ja tiimityöympäristönä

Oppimisen iloa!

bottom of page